Fem saker att göra i förtjusande Costa Blanca

Costa Blanca, även känd som den "vita kusten", är Spaniens mest populära året runt-destination med fantastiska sandstränder, charmiga byar och massor av livliga semesterorter som ligger vid det klarblåa Medelhavet.

Costa Blanca, även känd som den "vita kusten", är Spaniens mest populära året runt-destination med fantastiska sandstränder, charmiga byar och massor av livliga semesterorter som ligger vid det klarblåa Medelhavet.

Costa Blanca är uppdelad i två mycket olika områden, det bergiga norra med karga klippor och branta klippor medan den södra delen är hem för magnifika kustorter, stränder, palmlundar och förstklassiga stränder. Costa Blanca erbjuder något för alla, från Benidorms pulserande nattliv, till de många gyllene sandstränderna. Precis som i många andra delar av Spanien hittar du här en mängd historia sevärdheter, pittoreska moriska byar, förtjusande oliv- och apelsinlundar, förtrollande laguner och gröna terrasserade kullar.


De överväldigande vackra landskapen, i kombination med ett enormt utbud av boende och underhållning, plus det varma klimatet under hela året, gör Costa Blanca till en av de mest populära semesterdestinationerna i Spanien. Just därför är det kanske heller inte så konstigt att Costa Blanca blivit den främsta destinationen för utländska fastighetsköpare 2021 enligt nya siffror. 


Den internationella konsultfirman Colliers rapporterade att närmare 20 procent av alla bostäder som köpts av utlänningar i Spanien gick att hitta i Alicante-provinsen. Enkel tillgång till stränder, att priserna är låga och fantastiskt väder är bara några av anledningarna till att svenskar och andra expats älskar Costa Blanca.


Fem tips på aktiviteter man kan göra i Costa Blanca:

Spela en runda golf 🏌️

Den genomsnittliga årstemperaturen i Costa Blanca är runt 20 grader Celsius. Detta är en av anledningarna till att området blivit känt som ett förstklassigt semestermål för golfälskare. Här hittar du ett stort antal välrenommerade golfbanor, inklusive Alenda Golf, La Finca, Lo Romero Golf, Alto Real, Golf Las Ramblas, Las Colinas och Alicante Golf Club.

Besök den spännande staden Alicante 🌆

Den historiska staden Alicante ligger mellan bergen och havet och är en av de mest kända städerna på Costa Blanca. Med en tretusenårig historia erbjuder Alicante dig som besökare en blandning av gammalt och nytt. Upplev fantastisk arkitektur, riklig shopping och vackra stränder. Den huvudsakliga gångvägen, Esplanada de Espana, är en elegant, palmkantad boulevard med en stilig trefärgad väg tillverkad av marmor. Stadens hjärta och själ, strandpromenaden, omsluter hamnen och ståtar med många butiker, kaféer och restauranger.

Njut av de många festivalerna och festerna 💃

En av de mest anmärkningsvärda skillnaderna mellan livet i Spanien och livet i Sverige är den förvirrande mängden festivaler och helgdagar i den spanska kalendern. För någon som är uppvuxen utanför Spanien kan det närmast kännas som att en festival pågår var och varannan dag. Costa Blanca är tvivelsutan Spaniens fiesta-provins numero uno. Den dramatiska striden mellan morer och kristna har firats i Costa Blanca sedan 1500-talet, och är den mest imponerande och välkända festen och bör inte missas. Moros y Cristianos som den heter är historiska iscensättningar av den så kallade La Reconquista (återerövringen) när Spanien frigjorde sig från sina muslimska härskare. En annan känd festival är den årliga tomatfestivalen La Tomatina i Valencia. Årligen vallfärdar närmare 20 000 matglada människor hit för att kasta hundratals ton övermogna tomater på varandra. En chans att uppleva något utöver det vanliga.

Tillbringa en lat dag på stranden Playa Levante 🏖️

Benidorm ligger på ett utmärkt läge på Costa Blanca i provinsen Alicante. Staden har den fantastiska bergskedjan Sierra de Aitana som bakgrund och som ger ett milt klimat även under de kallare månaderna. Långa sandstränder likt välkända Playa Levante, massor av matställen, pubar, butiker och kaféer har hjälpt till att göra Benidorm till den mest populära badorten i Spanien. Om du vill uppleva lugnet och tar dig en bit bort från folkmassorna finns det dessutom gott om möjligheter att utforska det mer traditionella Spanien.

Ta dig upp i bergen ⛰️

Guadalest, Spaniens mest besökta by, ligger uppe i bergen 25 kilometer utanför Benidorm. Det är en fantastisk bilresa uppför bergen och väl på plats befinner du dig i en av de vackraste byarna du någonsin sett vågar vi lova. Byn grundades omkring år 750 efter kristus som en befästning mot invaderande arméer. Nuförtiden har byn bara 200 invånare och överlever huvudsakligen på turism. Det enda lilla museet i Guadalest är det etnologiska museet som är inrättat som ett typiskt Guadalest-hus från 1700-talet, för att visa hur människor brukade leva.

No items found.