Nio platser du måste besöka i Torrevieja

Av alla ädelstenar som Alicante har att erbjuda blänker Torrevieja lite extra tycker vi. Staden är populär bland besökare – inte minst för sitt fantastiska klimat, sina vackra stränder och dess livliga atmosfär. Oavsett om du vill utforska stadens historia, uppleva naturen eller bekanta dig med den underhållning som erbjuds, så finns det gott om platser att besöka i Torrevieja. 


Så! Låt oss ta med dig på en liten resa!


1. Torre del Moro

Börja med lite historia på en av Torreviejas mest berömda platser. Detta torn är en liten byggnad från 1300-talet i Cabo Cervera, som en gång var en del av ett nätverk av vakttorn längs kusten och som byggdes att förhindra piratattacker. Du kan faktiskt klättra upp till toppen och njuta av den vackra utsikten över kusten. Medan vi är inne på ämnet vakttorn kan vi även nämna Torre de La Mata som är ett landmärke du bör se. Detta är en av Torreviejas historiska sevärdheter där man förr i tiden brukade lasta salt från La Mata-lagunen på fartygen från en brygga som låg precis nedanför detta torn.


2. Sociedad Cultural Casino de Torrevieja

En nyare historisk byggnad från 1800-talet. Detta charmiga hus är en spännande blandning av modernistisk och andalusisk arkitektur. När du går in genom dörren stiger du samtidigt in till en era då detta var den centrala platsen för den rikaste borgarklassen i staden. Något som blir uppenbart när man tar en titt på den charmiga stora salen. Numera är det ett måste att se när man besöker Torrevieja. Dessutom är det en perfekt plats för den som vill njuta av en kopp kaffe.

3. Parroquia Arciprestal de la Inmaculada Concepción
Även denna kyrka byggdes på 1800 -talet och har ett sentimentalt värde för många boende i staden. Inte minst eftersom det är församlingen till stadens skyddshelgon och för att kyrkan byggdes av stenar från det gamla tornet som gett namn åt staden – Torre Vieja. Helt klart ett givet besöksmål när man befinner sig i Torrevieja.

4. Naturreservatet Lagunas de La Mata y Torrevieja
Torrevieja-lagunens unika rosa färg och La Mata-lagunens gröna ton är en synnerligen spektakulär och oförglömlig syn. Båda dessa naturreservat utgör ett skyddat område som kan utforskas till fots eller med cykel och har blivit en av Torreviejas mest populära turistattraktioner året runt. Har du tur kan du få uppleva flamingos som häckar på platsen. 


5. Parque del Molino del Agua

På tal om Torreviejas naturskatter, denna tallskog vid havet är bildad av fossila sanddyner och är definitivt värd ett besök även den. Det brukade finnas en stor akvifer här och du kan fortfarande se gamla brunnar som användes för att utvinna vatten, liksom rekonstruktionen av en gammal kvarn. Att ta en promenad längs dessa spår är ett riktigt nöje. Bör ej missas!


6. Vågbrytaren Dique de Levante
Vallen konstruerades för att skydda fartygen från stormar, och för några år sedan byggdes en av de mest charmiga promenaderna i Torrevieja ovanför den. Den är knappt en kilometer lång och leder till fyren, som har en av de vackraste vyerna över staden. Men detta är inte den enda anledningen till att det är en av de platser du bör besöka i Torrevieja. Bekvämt beläget i närheten hittar du marinmuseet  Museo del Mar y de la Sal där man bland annat kan besöka ubåten S-61.


7. Parque de las Naciones

Detta är en av de bästa platserna att besöka i Torrevieja med dina små. De kommer att älska den drakformade rutschkanan, sjön och de många fåglarna.  Parque de las Naciones är tvivelsutan stadens gröna lunga och en plats för både avkoppling och rekreation.


8. Paseo de Vistalegre

Detta är en av Torreviejas mest populära promenadsträckor att besöka på grund av sin livliga atmosfär och dess attraktioner. Vandra genom området och upptäck alla unika skulpturer som pryder gatorna. Passa även på att besöka Museo del Mar y de la Sal i närheten, ett museum dedikerat till havet och saltets betydelse.


9. Stränder och vikar

Vi kan inte glömma Torreviejas största tillgång: dess underbara kust. En kuststräcka känd för sina långa sandstränder och små vikar. Stränder som La Mata, Cabo Cervera, de los Locos eller del Cura; och vikar som El Moro, El Mojón eller La Higuera är bara några platser att besöka runt Torrevieja om du vill ta ett dopp eller bara njuta av havsbrisen. Låt dock inte de vackra och högkvalitativa stränderna överskugga allt som denna stad i Alicante har att erbjuda. Det finns gott om platser att besöka i Torrevieja på egen hand, med en partner, vänner eller familj. 


¡Buen viaje!


No items found.