Orihuela Costa – Costa Blanca

Orihuela är ett underbart turistmål, som kombinerar sol, hav och sand med en historisk stadskärna fylld med skatter. Häng med så berättar vi mer!

Den 16 kilometer långa kustremsan Orihuela Costa sträcker sig från Punta Prima i huvudorten Torrevieja för att därefter ringla sig ner till den södra delen av välbekanta Campoamor. Området är bland annat känt för sina många utsökta stränder och vikar med gyllene sand och klarblått vatten. Det är även ett populärt område för många semesterboende som valt att slå ner sina bopålar i området.


Blott ett par mil från kusten hittar du staden Orihuela och vars historia sträcker sig långt tillbaka i tiden. Orihuela ligger vid foten av Monte de San Miguel och genomkorsas av floden Segura, vilket gjorde staden till en strategisk försvarspunkt förr i tiden.


Idag är Orihuela dock mer känd som en kulturens högborg och dess gator är fyllda av vackra monument, kyrkor och palats. 1969 förklarades stadens historiska centrum som ett historiskt och konstnärligt bevarandeområde för den kultur, historia och tradition som staden erbjuder. 


Orihuela som stad kan närmast beskrivas som pittoresk med sina färgglada hus som flankerar floden. Om det är första gången du besöker staden kan du med fördel inleda din utforskning genom att promenera runt i den historiska stadskärnan. Korsa Viejo de Poniente-bron och ge dig in i labyrinten av smala gator och torg som sitter mellan floden och berget. Här hittar du byggnader med anor från 1700-talet och underbara medeltida sevärdheter, inklusive kyrkan Las Santas Justa y Rufina.


Om du är kulturintresserad kan du bland annat passa på att kan se underverken i La Granja-palatset eller upptäcka poeten och författaren Miguel Hernández i Casa de Miguel Hernández. Detta museum är ett måste om man vill lära sig mer om konstnären genom fotografier som fångar olika ögonblick av hans liv.


När du har njutit av all kultur och historia i Orihuela kan du med även passa på att utforska det lokala köket i området. Prova på områdets restauranger och smaka på en mängd olika rätter tillagade av lokala råvaror och med en hälsosam dos kärlek. En veritabel resa genom de fem sinnena.


Letar du efter ett boende i Spanien är Orihuela Costa ett synnerligen bra val. Det är ett område där många svenskar som uppskattar solen har slagit ner sina bopålar de senaste åren. Stränderna sträcker sig längs kusten och erbjuder gyllene sand, avskilda vikar och stränder som tycks fortsätta för evigt. 


Rent geografiskt är Orihuela Costa idealiskt beläget nära två stora internationella flygplatser och kustmotorvägen Autopista del Mediterráneo, AP7. Detta ger enkel tillgång till området och genom inrikesflyg till andra delar av Spanien. Det går regelbundna flyg till de flesta länder i Europa från de två flygplatserna.


En annan minst lika viktigt anledning till att Orihuela Costa är populärt året runt är möjligheterna som ges att spela golf i solen. Det finns inte bara en golfbana utan fyra att välja mellan. Du kan välja mellan "Real Club de Golf Campoamor", Villamartin, Las Ramblas eller Las Colinas.


Är det dags för ett hus i Spanien eller en lägenhet i Spanien? Letar du efter en svensk mäklare i Spanien? Läs mer om våra fastigheter i området genom att klicka här.

No items found.